Film The Square (2017) Recensioner

Svenska essäist verkställande Ruben Östlund tar dagens samhälles temperatur och upptäcker det hazardously överhettad i den frenetiskt blivande och och då oroande The Square. Efter hans skrämmande 2014 global träff Force Majeure med ett arbete som tenderar att en del av världens klämma missförhållanden med exceptionellt dim och blödiga drama, jonglerar Östlund många bollar här, tydligen ett par bortom rimliga belopp att hålla dem alla luftburna nästan under två timmar; några enorma skära skulle naturligtvis öka filmens grundläggande och affärer framtidsutsikter. I alla fall, är det ännu en intensiv, försvårande arbete som undersöker gränserna för politisk korrekthet, fantasifulla frihet och gratis diskurs i provocerande sätt och borde få anmärkningsvärd presentation globalt.

Film The Square 2017

Vita liberala skulden är sannolikt en måttligt nya marvel i verkligt helvita Sverige, men stadsdelen form av att tanken är det som driver en betydande del av dramatisering här. Rusar av arbetstagare under de senaste decennierna har ändrat ansikte och flödet av medborgarna, erbjuder ascend till obalanser, fråga och rädslor vanligare att andra nationer i väst.

Östlund dyker in frågan genom en synvinkel av en raffinerad, mycket instruerade och instinctually liberala hantverk Galleri väktare. Lång, underbar och tolerant enligt vanliga och mycket snabb att bo på frontlinjen av fantasifulla utvecklingen, ingen osäkerhet inte-oavsiktligt heter Christian (Claes Bang, från svenska TV The Bridge) är från och med nu reglera en förutse som speglar hans sociala oro: det är ett utrymme som kallas The Square, en fristad där någon ange den bör uppfylla medkännande värderar etablerad i den gyllene regeln och motsvarande respekt för alla.

Det må vara hur det vill med den saken, avsätter det inte tid för saker att gå OBERÄKNELIG. En ovanligt öppen händelse där han förtjänstfullt skyddar en galen dam från en ilsken man stänger med Christian att finna att han har haft sin telefon och plånbok stulen samtidigt. Övertalas att den skyldiga parten bor på en specifik adress i en skumma bit av staden, lämnar han brev som ber om hans saker ankomst på varje loft i byggnaden. Lo och se, han snart får dem tillbaka på plats, och hans snabba svar är att tömma en hel del pengar på de viktigaste utblottade fattiga personen han erfarenheter.

Läs mer: The Hitmans Bodyguard

Så långt ut är en del av de saker att går framåt på X-Royal Museum att det omedelbart ser ut precis som filmen kommer att stiga som en obestridlig komiska drama, men det är en blandning av svår enfald och svavelhaltiga oegentlighet som kännetecknar dess verkliga natur. Christians privatliv förblir lite undersökt ett bra tag, fram till den punkt att han äntligen tar del i en natt kvar med en amerikansk författare (Elisabeth Moss), tidigare sett leder ett tafatt möte med honom, som senare strävanden att delta i en betydligt besvärligare typ av testning; Hon verkar dessutom ha en schimpans som en nivå mate.

I huvudsak sedan länge sedan hemlig är förekomsten av Christian är två flickor som knappt tilltala honom i alla fall när han har tvingats hålla dem för en spell. Det är i alla fall, två eller tre mannens ung, blödning edge fixerade exhibition hall associates som avveckla orsakar honom den mest frågan med beteende som kastar utbyte av flexibiliteten i artikulation kontra social plikt i det mest utmärkande ljuset.

Drivande över kristen hela som ett dim försvagande moln är väntar nedfallet av tidig stöld förekomsten, som dessutom innehåller Fantomen på ras och sociala preferenser. Vad är kanske mest fantastiska om Östlunds framåt stil som producent och sociala observatör är hans impuls att förbättra varje scen som han gör med ett stort antal toner och nyanser över intervallet serio-comic. Han liknar en virtuos kulinariska specialist väg för att försöka successivt vilda blandningar av smaker och infästningar; ofta resultatet är enorm, varje så ofta det är överdrivet.

Ett tveksamt fall av sist är ett plötsligt set-bit, belysa ingen av de primära tecken, där ett tillfälle måltiden gick till av för det mesta silver haired gruppen hantverk välgörare är teoretiskt engagerad av en vild avtäckta överkropp mannen (den enastående trick facilitator och ”varelse utför artist” Terry notarie) cavorting threateningly genom äta korridoren. Trevlig om demonstrationen i till att börja med insamling av människor i några sekunder anländer till känsla verkligen äventyras, och chefen, med notariens otrolig hjälp, skiftnycklar verkligen upp förväntan. Det fortsätter dock för evigt, till den punkt där du bara kan begrunda vad som hänt med säkerhet klockor eller ens håll upp personal, för den äldsta gruppen.

Trots det faktum att det finns mycket om hans karaktär som vi absolut aldrig lära, Bang förmedlar filmen kompetent och generation värderar är rika. Transcendenta svenska diskursen är spetsade med en anständig bit av engelska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *